Články

Muž upravujúce fotky na počítači vyfotené cez zrkadlovku. 5 minút čítania
Najnovší článok

Ako stiahnuť fotky do počítača z mobilu či fotoaparátu

10. 1. 2024

Časy analógových fotoaparátov sú už dávno preč a s nimi aj nutnosť raz za čas si nechať odborne vyvolať fotografie na film. To však so sebou prináša aj niektoré negatíva. Kým v minulosti sme vďaka analógovým fotoaparátom mali množstvo fotografií vo fyzickej podobe zaradených do fotoalbumov, dnes dávame prednosť digitálnym fotografiám, ktoré si prezeráme nanajvýš na displeji mobilných telefónov, počítačov a televízorov a len zriedkavo si ich necháme vytlačiť. Háčik však môže byť v tom, že nie každý vie, ako vlastne stiahnuť fotografie z mobilného telefónu alebo fotoaparátu do počítača, a preto sa neuchýli k ich tlači. Pritom nejde o zložitú ani časovo náročnú záležitosť, o čom vás presvedčíme v nasledujúcich riadkoch.

Prečítať článok
Vianočné pohľadice pred vianočnou dekoráciou 6 minút čítania

Ako doma jednoducho vytvoriť vlastné vianočné pohľadnice: Tipy na tlačiarne, softvér, papier aj obrázky

27. 11. 2023

Je to síce skoro až neuveriteľné, ale tohtoročné Vianoce sú už takmer za rohom a to znamená jediné - prípravy na ne začínajú pomaly, ale iste naberať na obrátkach. Zatiaľ čo s pečením cukroviniek, nakupovaním darčekov, výzdobou vašich domovov či porciovaním kapra vám tak úplne nepomôžeme, radi vám poradíme aspoň s vytvorením vlastnej pohľadnice zadarmo, ktorú môžete následne zaslať svojim najbližším ako vianočné prianie. Také vianočné prianie z fotky im totiž určite urobí radosť, čo je na Vianoce najdôležitejšie.

Celý článok »
4 minúty čítania

5% pokrytie stránky pri tlači alebo ako dlho vám vydrží toner či cartridge?

14. 9. 2023

Stalo sa vám niekedy, že váš nový toner či cartridge došiel skôr, než ste zvládli vytlačiť polovicu množstva stránok, ktoré vám výrobca náplne sľuboval pri nákupe? Stavíme sa, že určite áno. Ak ste však na danú situáciu reagovali obvinením výrobcu náplne z klamstva, veľmi pravdepodobne ste tak urobili neprávom. To preto, že udávané množstvo výtlačkov daným tonerom či cartridge platí pri 5% pokrytí stránky pri tlači. A práve to je dôvod. Tušíte totiž, ako vlastne stránka pokrytá tlačou z piatich percent vyzerá? Pokiaľ nie, v nasledujúcich riadkoch vám urobíme jasno v celej problematike.

Celý článok »
3 minúty čítania

Aktualizácia HP tlačiarne: Čo robiť, aby ste mohli aj naďalej používať kompatibilné náplne

28. 8. 2023

Kompatibilné tonery a cartridge sa tešia medzi majiteľmi tlačiarní dlhodobo veľkej popularite, pretože vďaka nim možno ušetriť pri tlači nemalé peniaze. Oproti originálnym náplniam je totiž u nich cena za výtlačok podstatne nižšia, pričom kvalita tlače je s originálmi spravidla takmer rovnaká. Práve kvôli svojim kladom však začínajú byť kompatibilné náplne pre výrobcov tlačiarní čím ďalej tým väčším tŕňom v oku, pričom ako prvé proti nim začalo najmä intenzívne bojovať HP. To zavádza u svojich tlačiarní konkrétne softvérovú blokáciu, ktorá využitie neoriginálnych náplní zablokuje a jedinou možnosťou je teda použitie originálnych kusov, či sa vám to páči alebo nie. Určitá obrana proti tejto novinke síce existuje, ale zázračná nie je.

Celý článok »
4 minúty čítania

Recenzia Brother HL-1222WE: Lacná laserová tlačiareň nielen domov

10. 8. 2023

Vybrať vhodnú tlačiareň pre tlač dokumentov je v dnešnej dobe celkom kumšt. To preto, že na trhu nájdete veľké množstvo modelov, medzi ktorými nemusí byť vždy jednoduché sa zorientovať. Práve s výberom sa vám však v nasledujúcich riadkoch pokúsim do istej miery pomôcť. V predošlých týždňoch mi totiž do pracovne prišla na testovanie tlačiareň Brother HL-1222WE a nakoľko som toho na nej vytlačil už skutočne veľa a urobil si tak vďaka tomu o nej obraz, je na čase vás oboznámiť s tým, aká je v reálnom svete.

Celý článok »
2 minúty čítania

XL. vs klasická veľkosť náplne: Bude pasovať do tlačiarne?

7. 8. 2023

Pokiaľ pre tlač využívate atramentovú tlačiareň, veľmi pravdepodobne ste v nej už menili cartridge za nové potom, čo v starých došla náplň. Pri nákupe nových ste sa potom zrejme stretli s tým, že okrem originálnych a kompatibilných, alebo ak chcete alternatívnych náplní, bolo na výber aj zo štandardných a XL verzií. Že neviete, v čom sa líšia a v čom naopak zhodujú? Nevadí. V nasledujúcich riadkoch vám rozdiel vysvetlíme v krátkosti stručne a jasne.

Celý článok »
5 minút čítania

Recenzia Canon i-SENSYS LBP6030B: Tlačiareň s prevahou pozitív

3. 8. 2023

Hľadáte cenovo dostupnú tlačiareň, ktorá vám pomôže s tlačou veľkého množstva dokumentov v čo možno najvyššej kvalite? Potom vás zrejme čaká vcelku tŕnistá cesta. Takých tlačiarní je na trhu totiž pomerne dosť, čo sťažuje ich výber. V nasledujúcich riadkoch sa vám v tom však pokúsim aspoň trochu pomôcť. Na testovanie mi totiž dorazila tlačiareň Canon i-SENSYS LBP6030B a keďže mi v pracovni robí už nejakú chvíľu nemého parťáka, je na čase ju zhodnotiť. Poďme teda na to.

Celý článok »