Články

2 minúty čítania

Nie je papier ako papier, časť 2: Zaostrené na akosť

13. 3. 2018

Ak je u vás tlač na dennom poriadku, určite viete, že papier nie je len jeden. Existuje niekoľko druhov papiera, líšia sa rôznymi parametrami aj podľa toho, na čo sa pri tlači používajú. V dvoch častiach tohoto článku si postupne preberieme najbežnejšie i tie menej bežné druhy papiera, s ktorými sa pri tlači môžete stretnúť.

Celý článok »
2 minúty čítania
2 minúty čítania

Ako sa správne starať o tlačiareň

20. 11. 2017

Aj keď si tlačiareň dnes môžete obstarať už za pár desiatok eur, nejedná sa rozhodne o spotrebný tovar. I lacnejšia tlačiareň vám môže slúžiť niekoľko rokov. A pokiaľ si obstaráte tlačiareň drahšiu, niekoľkoročnú výdrž pravdepodobne aj očakávate.

Celý článok »
5 minút čítania

Tlačiarenský slovník alebo Pojmy, bez ktorých sa pri tlači nezaobídete

22. 10. 2017

Odvetvie tlače je veľmi rozmanité a zahŕňa mnoho slov, či už oficiálnych alebo slangových, ktoré sú špecifické práve pre svet tlače. Vysvetľujú nie len tlačiarenské zariadenia a ich súčasti, ale taktiež najrôznejšie parametre tlače či funkcie. S akými pojmami sa teda pri tlači môžete stretnúť? Dali sme dohromady tie najčastejšie.

Celý článok »
2 minúty čítania

Ako vybrať kompatibilný alebo repasovaný toner

7. 6. 2017

Všetci vieme, že tlač nie je lacná záležitosť. Hľadanie tých najlacnejších variantov nemusí vyústiť vždy vo Vašu spokojnosť, najmä pokiaľ ide o kvalitu. Platí to ako pre tlačiarne, tak aj pre tonery. Napriek tomu sa v tom druhom prípade náklady dajú výrazne znížiť, a to kúpou kompatibilných alebo repasovaných tonerov. Ako sa líšia tieto tonery od originálnych výrobkov a na čo si pri výbere treba dávať pozor?

Celý článok »
2 minúty čítania

Prečo miznú farebné tonery i pri čiernobielej tlači?

22. 3. 2017

Stáva sa Vám, že aj keď máte nastavenú čiernobielu tlač, ubúdajú Vám aj farebné tonery? Chceli Ste ušetriť, ale výmene farebných kaziet sa nakoniec nevyhnete?
Niektoré atramentové, ale aj laserové tlačiarne spotrebovávajú farebné tonery aj pri čiernobielej tlači. Neide pritom o chybu, ale o štandardné nastavenie. Prečo to tak je? Aj e možné toto nastavenie nejako zmeniť?

Celý článok »