Články

2 minúty čítania

Priemysel, astronautika a lekárstvo: na čo sa využíva 3D tlač?

8. 6. 2020

3D tlačiarne už dávno nemajú svoje miesto len na stole technologických nadšencov. Trojrozmerná tlač prenikla aj do priemyslu a medicíny a stala sa biznisom s miliardovými obratmi. 3D tlačiarne vracajú chorým zdravie, zlacňujú a urýchľujú výrobu - a zásadnú úlohu budú hrať pri osídľovaní Mesiaca a Marsu.

Celý článok »
3 minúty čítania

Ako fungujú termotlačiarne a podľa čoho ich vyberať?

25. 5. 2020

Zvažujete kúpu termotlačiarne pre tlač etikiet alebo účteniek, ale neviete, podľa čoho vyberať? V tomto článku vám prezradíme to najdôležitejšie o termálnych tlačiarňach: ako sa medzi sebou líšia, k čomu sa jednotlivé typy hodia aj na akom princípe pracujú.

Celý článok »
2 minúty čítania

Tlačte fotky kedykoľvek a kdekoľvek: 4 tipy na prenosné a vreckové tlačiarne

27. 4. 2020

Kompaktným fotoaparátom pomaly zvoní umieračik. V dnešnej dobe porovnateľné fotky urobíme aj s priemerným smartfónom. Miesto, ktoré v batohu zaberie nepotrebný foťák, sa tak uvoľní napríklad pre vreckovú tlačiareň, s ktorou vytlačíte svoje životné momentky. Máme pre vás niekoľko tipov na tlačiarne, s ktorými vytlačíte fotky za pochodu.

Celý článok »
3 minúty čítania

3 spôsoby, ako si v karanténe zachovať zdravý rozum (a pomôcť druhým)

22. 4. 2020

Obmedzenie pohybu kvôli pandémii COVID-19 platí už niekoľko týždňov - a hoci sa väčšina z nás už z prvotného šoku spamätala a zavedené opatrenia prijala za svoje, nápor na našu psychiku neutícha. Nemôžeme sa vídať s rodinou a priateľmi; rad ľudí musí pracovať z domu, iní kvôli terajšej situácii do práce ísť nemôžu. V článku sa dozviete, ako sa s domácou izoláciou psychicky vyrovnať a ako od trápenia uľaviť tým, na ktorých opatrenia doľahli najviac.

Celý článok »
3 minúty čítania

5 tipov, ako efektívne pracovať z domu v čase karantény

18. 3. 2020

Pandémia koronavírusu prinútila časť zamestnancov k práci z domu. Pre niektorých jedincov je home office (takmer) denným chlebom. Iní sa ocitli v situácii, ktorú poznali len z firemných (a nimi nevyužívaných) benefitov. Tento článok sme vytvorili pre ľudí, ktorí majú možnosť pracovať z domu, ale nevedia, ako zariadiť, aby aj v obývačke alebo spálni odviedli rovnaký pracovný výkon ako vo svojej kancelárii.

Celý článok »
uvod 3 minúty čítania

3 funkcie, ktoré rozhodujú o výbere vhodného skeneru

12. 3. 2020

Skenery sú nevyhnutnou súčasťou domácnosti, kancelárie, grafického štúdia či fotoateliéru. Vedľa bežných stolných skenerov pre občasné naskenovanie dokumentu existujú aj zariadenia, ktoré vedia skenovať obojstranne a bez obsluhy - alebo naskenujú napr. diapozitívy. V článku vám poradíme, pod akými názvami sa tieto funkcie skrývajú a aké zariadenia nimi disponujú.

Celý článok »