Články

uvod 3 minúty čítania

4 spôsoby, ako sa efektívne zbaviť stresu

18. 12. 2019

Určitá miera stresu k nášmu životu patrí. Pokiaľ je ho ale príliš, koledujeme si o vážne zdravotné a psychické problémy. Vystresovaní ľudia končia v lepšom prípade vyhorením - a v tom horšom na nemocničnom lôžku. Zistite, ako so stresom a jeho príčinami účinne bojovať, aby ste sa do svojej práce tešili.

Celý článok »
uvod 3 minúty čítania

4 rady, ako (konečne) skoncovať s prokrastináciou

18. 12. 2019

Prokrastináciu si mnohí zamieňajú s lenivosťou, nič ale nie je vzdialenejšie od pravdy. Najčastejšie prokrastinujúcou skupinou sú totiž ľudia s vysokoškolským vzdelaním, ktorí pracujú na vyšších pozíciách. Chronické odkladanie práce ničí život umelcom, manažérom alebo lekárom a môže viesť až k syndrómu vyhorenia, úzkostným poruchám a depresiám. Ako s prokrastináciou skoncovať raz a navždy?

Celý článok »
uvod 7 minút čítania

10 tipov na tlačiareň pod stromček

8. 12. 2019

Myslíte, že kancelárske vybavenie nepatrí medzi darčeky, ktoré by sa pod vianočným stromčekom vynímali? Napr. tlačiareň uľahčí prácu s dokumentmi a umožní vytlačiť si fotky v špičkovej kvalite. Akú tlačiareň ale vybrať ako darček k tohtoročným Vianociam? Máme pre vás 10 tipov na zariadení.

Celý článok »
kanc 3 minúty čítania

Ako si zariadiť modernú domácu kanceláriu a vybrať do nej správne vybavenie?

14. 11. 2019

Z práce z domu (tzv. home office) sa stáva rozšírený benefit. Home office už nie je len doménou odborníkov na voľnej nohe, čoraz častejšie ho využívajú aj bežní zamestnanci. V domácej kancelárii častokrát trávime desiatky hodín týždenne. Je preto dôležité, aby sme sa v nej mohli dobre sústrediť a aby vybavenie kancelárie nemalo negatívny vplyv na naše zdravie. Ako na to zistíte v článku.

Celý článok »
xerox 3 minúty čítania

Xerox: Technologický priekopník, ktorý položil základy kancelárskych technológií, ako ich dnes poznáme

13. 11. 2019

Názov tejto značky sa stal synonymom pre kopírovanie. Ale vynález xerografie nie je ani zďaleka jediným miľníkom v histórii vývoja kancelárskej techniky, ktorý má značka Xerox na svedomí. Obrovský pokrok v pohodlnom používaní a tým pádom aj masovom rozšírení osobných počítačov majú na svedomí vynálezy grafického rozhrania a myši. A áno, aj za nich je zodpovedný práve Xerox. Prečítajte si príbeh značky s viac než storočnou históriou, ktorá aj napriek obrovskému množstvu prelomových patentov a inovácií sa nie, a nie vyškriabať na vrchol.

Celý článok »
kanc 3 minúty čítania

Ako znížiť spotrebu atramentových náplní pri tlači a predĺžiť ich životnosť?

11. 11. 2019

Doprajete svojej tlačiarni originálne náplne? Kým vám tlačiareň doslúži, peniazmi minutými na náplne jej kúpnu hodnotu hravo preplatíte, a nie len raz. Originálny atrament do tlačiarne vyjde v prepočte na mililiter tekutiny dvakrát drahšie ako známe luxusné šampanské Dom Perignon. Pri tak drahom špáse nesmie vyjsť ani kvapka na zmar! Ako neplytvať šampanským vám neporadíme, zato ako predĺžiť životnosť atramentových cartridgeov sme zhrnuli do nasledujúceho článku.

Celý článok »