Články

2 minúty čítania

Ako laminovať papier (a vybrať správnu laminovačku)

12. 7. 2021

Potrebujete pravidelne laminovať vizitky, dôležité dokumenty či iné materiály a neviete, aký typ zariadenia zvoliť? Všetko podstatné sa dozviete v tomto článku - vrátane rozdielov medzi rôznymi typmi laminovacích fólií a porovnania jednotlivých druhov laminácie.

Celý článok »
3 minúty čítania

Koľko kofeínu je v káve a v čaji, kedy by ste mali ubrať?

5. 7. 2021

Čaj a káva patrí k najobľúbenejším nápojom na svete. Sú neodmysliteľnou súčasťou nášho ranného rituálu, popoludňajšieho relaxu alebo spôsobom, ako nakopnúť koncentráciu v kancelárii aj na homeoffice. Koľko kávy denne môžete vypiť a aké množstvo kofeínu už pre vás môže byť nebezpečné?

Celý článok »
2 minúty čítania

Ako vyčistiť monitor: návod na bezpečný postup

28. 6. 2021

Monitor počítača je pre veľkú časť z nás jedným z hlavných pracovných nástrojov, pred ktorým trávime každý deň niekoľko hodín. Aby náš "výhľad" na displej nič nerušilo, je potrebné ho čas od času dôkladne vyčistiť. Inak si - okrem pokazeného estetického dojmu - koledujeme o poriadny prúser.

Celý článok »
3 minúty čítania

Výber a tlač obálok - návod, ako postupovať

21. 6. 2021

Bez tlačenia obálok sa v kancelárii nezaobídeme. Zasielame v nich dôležitú dokumentáciu obchodným partnerom, korešpondenciu klientom a sú neoddeliteľnou súčasťou komunikácie s úradmi. Poďme sa pozrieť na to, ako obálky správne vybrať a tlačiť.

Celý článok »
3 minúty čítania

Zaseknutý papier v tlačiarni: 5 najčastejších dôvodov a ako ich vyriešiť

14. 6. 2021

Možno sa vám to už prihodilo - v zhone tlačíte dôležité podklady na poradu a odpočítavate každú sekundu, keď sa papier v tlačiarni naraz zasekne. Čo teraz? Riešenie tohto problému našťastie nie je tak zložité, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Celý článok »
2 minúty čítania

Ako vybrať pokladničnú tlačiareň k ORP a VRP

11. 6. 2021

Už niekoľko rokov platí pre rad firiem a živnostníkov povinnosť zasielať údaje o predaji tovaru na portál finančnej správy - eKasa. Podnikateľom sa rozšírili možnosti, pretože pokladnicou môže byť nielen klasická ERP, ale aj mobil, tablet, VRP a počítač. K tomu je potrebné mať špeciálnu pokladňu, ktorá je vybavená zariadením na tlač bločkov. V tomto článku zistíte, ako správne vybrať takúto tlačiareň.

Celý článok »