Články

3 minúty čítania

Ako funguje tlač na jedlý papier a je možné ju realizovať na domácej tlačiarni?

26. 10. 2019

S potlačeným jedlým papierom sa v posledných rokoch stretol vďaka jeho obrovskému rozmachu v potravinárstve snáď úplne každý. Vo veľkom je totiž využívaný ako v cukrárskom, tak aj v pekárskom priemysle a to napríklad na etikety aplikované priamo na pečive, či rôzne zdobenia na torty, či iné cukrovinky. Tušíte však, ako vlastne tlač na jedlý papier prebieha a čo je k nemu potrebné? Ak nie, v nasledujúcich riadkoch vám v tom urobíme jasno a možno vás aj navnadíme na vyskúšanie. Čoskoro totiž zistíte, že nejde vo svojej podstate o nič až také zložité, ba práve naopak.

Celý článok »
1 minúta čítania

KVÍZ: 8 otázok o tlačiarňach a toneroch - poznáte všetky odpovede?

22. 10. 2019

Ako ste na tom s vedomosťami o tlačiarňach a toneroch? Ak patríte medzi pravidelných čitateľov našich článkov, bude pre vás zodpovedanie nasledujúcich 8 otázok v tlačiarenskom kvíze hračka. Že máte ešte nejaké medzery v štúdiu? Nevadí, študijné materiály sú našťastie stále online - nahliadnite do článkov na našom blogu a nasajte vedomosti o tlačiarňach a toneroch, ktorými našich čitateľov pravidelne zásobujeme.

Celý článok »
3 minúty čítania

5 tipov ako docieliť priateľskú atmosféru v kancelárii

21. 10. 2019

Kvôli nepriaznivej atmosfére na pracovisku opúšťa zamestnanie okolo 16 % nespokojných zamestnancov. Pritom priateľské vzťahy s kolegami a celkovo príjemná pracovná atmosféra môžu byť veľmi silným motivátorom pre zotrvanie v súčasnom zamestnaní v prípade, že príde lákavá ponuka od inej firmy. Ako docieliť priateľskú pracovnú atmosféru v kancelárii? Máme pre vás 5 tipov.

Celý článok »
4 minúty čítania

Výhody a nevýhody multifunkčných tlačiarní

10. 10. 2019

Zvažujete kúpu multifunkčnej tlačiarne do domácnosti, alebo kancelárie? Mať skener, tlačiareň, kopírku a fax v jednom zariadení má veľmi veľa výhod. Pred tým, ako takéto multifunkčné zariadenie ale kúpite, mali by ste zvážiť aj jeho nevýhody. Nasledujúci článok vám pomôže zosumarizovať si pre a proti a zistiť, či multifunkčná tlačiareň splní vaše požiadavky, nároky a očakávania.

Celý článok »
3 minúty čítania

Canon: Príbeh jednej z najinovatívnejších značiek na svete

6. 10. 2019

Prvý fotoaparát vyrobili už v roku 1934 a okrem toho, že sa veľmi nápadne podobal v tej dobe známym fotoaparátom Leica, na ňom nebolo nič moc zaujímavé. Počas 85 rokov svojej existencie sa však nakoniec Canon vyšplhal na horné priečky rebríčku najinovatívnejších firiem sveta. S viac než tromi tisíckami patentov je právom považovaný za globálneho technologického lídra na trhu zobrazovacej techniky. Poďte sa začítať do príbehu značky Canon.

Celý článok »
3 minúty čítania

Kancelárska práca postojačky: 7 benefitov, ktoré vám prinesie

19. 9. 2019

S rozmachom IT technológií sa od práce pri strojoch vo výrobe pomaly presúvame k počítačom. V súčasnosti 4 Európania z 10 pri práci sedia. V Nemecku, Luxembursku a Holandsku dokonca celú pracovnú dobu presedí každý druhý obyvateľ krajiny. Pritom dlhodobé sedenie je príčinou mnohých civilizačných ochorení a zdravotných problémov. Ľudské telo jednoducho nie je na dlhodobé sedenie stavané. Čo s tým? Vstaňte! V nasledujúcom článku pre vás máme hneď 7 zámienok k postaveniu sa zo stoličky.

Celý článok »