Články

3 minúty čítania

Epson: príbeh inovátorskej značky, ktorá začínala v predajni na sójovej pasty

9. 4. 2021

Nie je veľa firiem, ktoré by sa mohli pochváliť tým, že v pravidelných cykloch prichádzajú s prelomovými technológiami. Epson je jednou z takýchto spoločností. Začiatky jej príbehu sa pritom točia okolo výroby hodiniek, k tlačiarňam sa Epson poriadne dostal až vďaka olympiáde v Tokiu. Pokračovanie v článku...

Celý článok »
2 minúty čítania

Orezové značky: prečo sú pre tlač dôležité a ako ich vytvoriť?

29. 3. 2021

Ak si od tlačiarenského štúdia objednáte tlač vizitiek, letákov či iných grafických materiálov, môže vás prekvapiť požiadavka na doplnenie tzv. spadávky a orezových značiek. O čo presne sa jedná a ako tieto prvky do tlačovej predlohy vložiť?

Celý článok »
2 minúty čítania

Ako správne vytlačiť daňové priznanie 2021

24. 3. 2021

Odovzdanie daňového priznania za rok 2020 je na skoro u konca. Prinášame vám prehľad formulárov, ktoré je potrebné podať - aj s termínami odovzdania a návodom, ako priznanie správne vytlačiť.

Celý článok »
3 minúty čítania

Prečo dochádza k zablokovaniu kompatibilných tonerov

22. 3. 2021

Prestala vaša tlačiareň zo dňa na deň tlačiť a ako dôvod uvádza, že toner či atramentová náplň neboli rozpoznané? Pokiaľ využívate kompatibilné tonery, je zdrojom vašich problémov s najväčšou pravdepodobnosťou aktualizácia ovládača firmvéru tlačiarne. Prečítajte si, prečo k tomuto problému dochádza a ako ho obísť.

Celý článok »
3 minúty čítania

5 tipov pre útulnejšiu kanceláriu

8. 3. 2021

Aby sme v zamestnaní mohli odvádzať zodpovedajúci výkon, je potrebné, aby sme sa v kancelárii cítili príjemné. Trávime v nej konieckoncov 8 hodín denne, je preto dôležité prispôsobiť si pracovný priestor našim prianiam a potrebám. Základom pozitívnej pracovnej atmosféry (a zdravej práci) je čistá, vzdušná miestnosť. Prečítajte si, ako ju dosiahnuť vďaka niekoľkým relatívne jednoduchým zmenám.

Celý článok »
3 minúty čítania

Plotrová tlačiareň a veľkoformátová tlač: ako vybrať správne zariadenie

1. 3. 2021

Hoci si to väčšinou neuvedomujeme, veľkoplošné výtlačky sú bežnou súčasťou nášho života. Pri ceste do práce vídame veľké reklamné plochy, v zamestnaní pracujeme s nadrozmernou projektovou dokumentáciou. Čo presne je ale k veľkoformátovej tlači potrebné? Má nejaké nevýhody?

Celý článok »