Články

4 minúty čítania

Ako vybrať fotopapier (a tlačiareň) pre tlač fotiek

7. 6. 2021

Chcete si fotky z dovolenky či narodeninovej oslavy založiť do fotoalbumu? Už dávno nie je potrebné čakať týždeň na vyvolanie snímok vo fotokiosku. Fotografie profesionálnej kvality si vytlačíte sami. Stačí vám k tomu tlačiareň a správny fotopapier.

Celý článok »
3 minúty čítania

6 dôvodov, prečo home office nie je pre každého

24. 5. 2021

Začína vás práca z domu vyčerpávať, napriek tomu ale vo svojom okolí počujete na home office len pozitívne ohlasy? Posledné výskumy prinášajú dôkazy, že práca z domu nie je skrátka pre každého.

Celý článok »
3 minúty čítania

Gramáž papiera: ako vybrať hrúbku papiera pre vizitky a ďalšie materiály

10. 5. 2021

Ak zadávate tlač vizitiek či letákov, budú po vás v tlačiari oi. chcieť informácie o gramáži papiera, na ktorý budú tlačiť. V tomto článku vám prezradíme, čo presne gramáž je, v čom sa papiere rôznej hrúbky líšia a pre aké typy materiálov sú vhodné.

Celý článok »
3 minúty čítania

Ako sa vyrába a recykluje papier?

3. 5. 2021

Až donedávna bol papier hlavným informačným médiom našej civilizácie. O toto prvenstvo ho síce pripravili digitálne nosiče, napriek tomu by sme sa bez papiera nezaobišli. Vo forme lepenky je totiž neoddeliteľnou súčasťou prepravy produktov všetkých tvarov a veľkostí. Prečítajte si, ako sa papier vyrába a koľkokrát je možné ho recyklovať.

Celý článok »
2 minúty čítania

Ako sa tlačia poštové známky?

26. 4. 2021

Väčšinou ich používame, keď posielame vianočné či veľkonočné pohľady rodine a známym. Niektorí z nás ich dokonca zbierajú. Premýšľali ste niekedy nad tým, ako sa poštové známky vlastne tlačia?

Celý článok »
3 minúty čítania

Príbeh značky Lexmark: recept na úspech? 18 hodín práce denne

19. 4. 2021

V porovnaní s inými značkami je Lexmark pomerne mladou spoločnosťou - na trhu pôsobí ešte len od začiatku 90. rokov. Napriek tomu sa v predaji tlačiarní rýchlo stihla zaradiť medzi svetové giganty. Ako sa to firme, ktorá už takmer tri dekády sídli v americkom Lexingtone, podarilo?

Celý článok »