Články

3 minúty čítania

Psychológia farieb: ako farby pôsobia a na čo si dať pri ich tlači pozor?

6. 9. 2021

Rozhodujete sa na základe rozumu, alebo emócie? Hoci vo svojej odpovedi pravdepodobne stavíte na prvú možnosť, rad psychologických výskumov ukazuje na druhú variantu. Ľudia sú emočné tvory a ich aktuálnu náladu menia napr. aj farby, ktoré vidí. Ako ich pri tlači propagačných materiálov využiť správnym spôsobom?

Celý článok »
3 minúty čítania

6 tipov ako pripraviť zaujímavú prezentáciu nielen do práce

31. 8. 2021

Stres z prezentovanie patrí k najčastejším obavám ľudí. Našťastie existujú spôsoby, ako tento strach z vystupovania na verejnosti zmierniť. Tým najjednoduchším je vyladená prezentácie.

Celý článok »
2 minúty čítania

Ochrana sluchu v praxi: sprievodca pomôckami

16. 8. 2021

Sluch je hneď po zraku druhým najdôležitejším ľudským zmyslom. Pre jeho ochranu existuje celý rad pomôcok - od jednoduchých štupľov do uší po slúchadla.

Celý článok »
3 minúty čítania

Praktický sprievodca archiváciou účtovných a ďalších dokladov

9. 8. 2021

Povinnosť archivovať rôzne druhy dokumentov sa týka všetkých firiem i neziskových organizácií. Ako dlho je ale potrebné jednotlivé typy dokladov uchovávať? A ako s nimi po uplynutí danej lehoty naložiť? Obe otázky vám zodpovedia nasledujúce riadky.

Celý článok »
3 minúty čítania

Druhy čajov, ktoré zaženú stres a naladia lepšiu náladu

2. 8. 2021

Únava, stres, úzkosť aj nedostatok schopnosti sústrediť sa narušujú našu duševnú rovnováhu. Nedarí sa vám nájsť ten správny balans? Možno vám ho pomôže objaviť ten správny hrnček čaju.

Celý článok »
4 minúty čítania

Správny pitný režim alebo ako v lete piť

19. 7. 2021

Približne dve tretiny nášho tela sú tvorené vodou. Preto je predovšetkým v sparných letných dňoch, kedy sa viac potíme, tak dôležité dbať na dostatočný príjem tekutín. Koľko vody by ste mali denne vypiť a aké benefity vám môže priniesť správny pitný režim?

Celý článok »