Články

2 minúty čítania

Akú (lacnú) tlačiareň zvoliť pre občasnú tlač?

17. 1. 2022

Väčšinu článkov o výbere tlačiarní venujeme zariadeniam, ktoré tlačia v relatívne vysokom objeme za čo najnižšiu cenu. Nájdu sa ale aj ľudia, ktorí potrebujú tlačiť len občas a chcú si napríklad užívať výhody multifunkčnej tlačiarne - teda skenovanie a kopírovanie. Po ktorom prístroji v takej chvíli siahnuť?

Celý článok »
3 minúty čítania

Ako funguje tlač na drevo, látku, sklo a ďalšie materiály

10. 1. 2022

S tričkom, hrnčekom či sklenenou plaketou so zákazkovou potlačou ste sa už asi stretli. Ale vedeli ste, na akom princípe tlač na tieto netradičné materiály funguje? V článku vám prezradíme, aké technológie sa na potlač keramiky či textilu vlastne využívajú - a poradíme, ako doma v niekoľkých jednoduchých krokoch preniesť na drevo fotografiu či obrázok.

Celý článok »
3 minúty čítania

Ako odstrániť škvrny od atramentu z koberca či podlahy

27. 12. 2021

"Keď už, tak poriadne." Roztrieštila sa vám cartrige na koberci alebo ste si zašpinili novú sedačku? Nestrácajte hlavu. Najúčinnejším spôsobom, ako z takej šlamastiky von, je rýchlo konať! Prečítajte si, čo na atrament platí a ako zachrániť nielen koberec.

Celý článok »
3 minúty čítania

Ako správne napísať adresu na obálku? Ide to aj na PC

20. 12. 2021

Pri odosielaní listov, pohľadníc a ďalších druhov zásielok má správne napísaná adresa tú najdôležitejšiu úlohu. Iba so správne vyplnenou a čitateľne napísanou adresou sa vaša zásielka skutočne dostane tam, kam ju posielate. Mrknite sa na vzor, ​​ako správne napísať adresu, ako by mala mala vyzerať, alebo ju rovno skúste namiesto trápenia sa s perom vytlačiť z počítača.

Celý článok »
3 minúty čítania

Ako vyrobiť originálne priania nielen k narodeninám

13. 12. 2021

Zabudnite na priania z obchodu. Svojich blízkych oveľa viac potešíte originálnym prianím, ktoré si ľahko pripravíte sami doma. Či už sa jedná o prianie k narodeninám, výročiu, uzdraveniu alebo len tak pre radosť, popustite uzdu svojej fantázii a dajte svojmu okoliu vedieť, ako vám na ňom záleží. S týmito tipmi sa z vás stane umelec raz dva.

Celý článok »
2 minúty čítania

Ako si Montessori kartičky vyrobiť doma pomocou tlačiarne

6. 12. 2021

Vzdelávanie podľa princípov Montessori systému zažíva v posledných rokoch obrovský boom nielen v predškolskej výchove, ale aj doma. Nie všetci rodičia si ale nákladné kartičky môžu dovoliť. Našťastie ich možno vyrobiť doma - len s pomocou tlačiarne.

Celý článok »