Články

3 minúty čítania

Ako tlačiť bielou farbou (nielen) na čierny papier

24. 10. 2022

Skúšali ste niekedy tlačiť inverzne – teda bielou farbou na čierny papier? Ak áno, potom ste veľmi pravdepodobne neboli úspešní. Tlač bielou farbou má totiž svoje veľké úskalia a bez znalostí určitých rád a fígľov si s nimi poradíte len veľmi ťažko. V nasledujúcom článku pre vás preto záhadu tlače bielou farbou rozlúštime a prihodíme aj pár rád, ako zrealizovať tlač na čierny, ale pokojne aj inak farebný papier.

Celý článok »
4 minúty čítania

Ako sa tlačia peniaze a prečo je tak ťažké ich sfalšovať?

4. 10. 2022

Hovorí sa, že peňazí nie je nikdy dosť. Zarobiť ich však dá zabrať a preto by bolo krásne, keby sa dali napríklad tlačiť na domácich či kancelárskych tlačiarňach. Predsa len, za posledné roky prešli tieto produkty dlhú cestu vedúcu k ich skvalitneniu. Dovoľte nám však vyviesť vás z omylu. Tlač bankoviek je totiž veľká veda a vďaka stále sofistikovanejším ochranným prvkom je skôr alebo neskôr každý falzifikát odhalený, takže je ich domáca tlač úplne nemysliteľná. Aj napriek tomu sa s nami v nasledujúcom článku vydajte na exkurziu do sveta tlače bankoviek, pretože je úplne fascinujúce a to dokonca tak veľmi, že nám po dočítaní nasledujúcich riadkov snáď odpustíte absenciu návodu na tlač domácich peňazí. Dokonalý, absolútne nerozoznateľný falzifikát sa totiž údajne ešte nikdy nikomu vyrobiť nepodarilo.

Celý článok »
4 minúty čítania

Ako sa naučiť písať všetkými desiatimi: tipy na programy a postupy

3. 10. 2022

Premýšľali ste niekedy nad tým, koľko času by ste ušetrili pri práci, keby ste na klávesnici počítača písali všetkými desiatimi prstami a nielen vaším štýlom? Ak áno, ste tu úplne správne. Ak máte totiž motiváciu zmeniť svoj štýl písania na písanie všetkými desiatimi, v tomto článku vám prezradíme, aké výhody vám to prinesie, ako pri učení postupovať a aké bezplatné aplikácie využiť. A keďže máme výučbu písania všetkými desiatimi aj za sebou, dodáme vám pár rád zo života.

Celý článok »
4 minúty čítania

Ako funguje stolná 3D tlačiareň: Základné technológie 3D tlače

20. 9. 2022

Napriek tomu , že je tu s nami technológia 3D tlače viac ako 30 rokov, až v dnešnej dobe sa začína pomaly ale iste dostávať do popredia záujmu a to nielen geekov, ale aj bežných smrteľníkov. Leví podiel na tom má ako neustále klesajúca cena tlačiarní, tak aj ich extrémne široká využiteľnosť, kedy je možné vďaka nim vytvoriť takmer čokoľvek, čo vás len napadne. Vďaka tomu tak možno vyriešiť mnohé zapeklité domáce aj pracovné problémy a to navyše pomerne lacnou cestou, pretožeaž na obstarávaciu cenu je prevádzka 3D tlačiarne veľmi lacnou záležitosťou. Pokiaľ vás táto technológia láka, v nasledujúcich riadkoch vám v krátkosti vysvetlíme, ako vlastne 3D tlačiareň funguje a ako sa od seba jednotlivé modely líšia.

Celý článok »
5 minút čítania

Ako vybrať domácu tlačiareň: Hlavné parametre výberu

12. 8. 2022

Výber správnej domácej tlačiarne sa môže na prvý pohľad zdať ako neriešiteľná úloha. Pokiaľ si ale položíte tie správne otázky, máte napoly vyhrané. Poďme sa pozrieť, ako vybrať tlačiareň, na čo tlačové zariadenie doma využijete a podľa akých parametrov sa riadiť.

Celý článok »
5 minút čítania

Radíme, ako na domácu tlač fotografií

11. 8. 2022

Doba, kedy svet fotil na analógové fotoaparáty a na tvorbu fotiek tak musel využívať špecializované fotocentrá, sú už dávno preč. Dnešným svetom totiž hýbe digitálna fotografia, ktorú si možno jednoducho pozrieť na displeji fotoaparátu, tabletu, mobilu či napríklad počítača, ale hlavne si ju možno ľahko a rýchlo vytlačiť doma. Domáca tlač fotografií má však pár základných pravidiel, ktoré treba v prípade, že vám ide o kvalitu, rozhodne dodržať. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, ako doma tlačiť fotografie, aby to skutočne stálo za to.

Celý článok »