Články

3 minúty čítania

Príbeh značky HP - priateľstvo na celý život

17. 3. 2019

Google, Apple, Amazon, Microsoft. Tieto pôvodné garážové firmy boli synonymom malých podnikov, ktorých zakladatelia mali na rozjazd svojho biznisu len pár centov. Časom sa tieto spoločnosti rozrástli a ich výrobky či služby zmenili svet. Niekedy im k úspechu stačil dobrý nápad, inokedy značná drzosť, s ktorej pomocou majitelia takéhoto podniku neopozeraný nápad ukradli konkurencií. Osudy niektorých poslúžili ako námet pre filmové spracovanie. Filmy ako Sociálna sieť, Piráti zo Silicon Valley alebo Jobs pozná dnes takmer každý. Jeden však chýba: príbeh firmy Hewlett - Packard, jednej z ikon počítačového priemyslu.

Celý článok »
4 minúty čítania

Originálny vs. kompatibilný toner alebo nájdi 5 rozdielov

13. 3. 2019

Tú otázku si položil snáď každý z nás. Čo je lepšie: drahý originál, alebo lacná kópia? Kvalitné oblečenie, špičková elektronika, luxusné hodinky a šperky ... to všetko je žeravý tovar, po ktorom túžia mnohí z nás. Žiaden div, že sa nájdu „superpátrači“, ktorí sa rozhodnú na popularite obľúbených značiek parazitovať a chcú si trochu privyrobiť. Začnú vyrábať lacnejšie napodobeniny týchto výrobkov, ktoré sa majú pôvodnému vzoru aspoň trochu priblížiť. Alebo ho dokonca prevýšiť. Poznáte to: Čím viac pruhov, tým viac Adidas. A aké sú vlastne rozdiely medzi originálnymi a kompatibilnými tonermi? Práve o tom je náš článok.

Celý článok »
4 minúty čítania

Zdravé sedenie za počítačom nie je žiadne umenie

27. 2. 2019

Digitálna doba nás premenila na kancelárskych lenivcov, ktorí od monitorov takmer neodlepia zrak. Kancelárska stolička nám pevne prirástla k miestam, kde chrbát stráca svoje slušné meno. Pohybujeme sa čím ďalej tým menej, a keď už, tak s obratnosťou slona v porceláne a rýchlosťou leňochoda. Bolí nás celý človek a chýba nám pobyt na čerstvom vzduchu. Je preč doba, kedy naši predkovia s párom volov orali svoje malé úrodné políčko. Dnes tak akurát pár volov orie s nami. Pritom byť stále fit nie je zas tak ťažké, stačí dodržiavať základné pravidlá. Máme pre vás pár tipov, ako na zdravé sedenie za počítačom!

Celý článok »
4 minúty čítania

Prežite zdravo sedavé zamestnanie: Zásoba cvikov do kancelárie

20. 2. 2019

Ľudské telo je stvorené pre pohyb. Lenže vysvetlite to ľuďom v dnešnej sedavej spoločnosti. Možno tiež patríte k 70% populácie, ktorá pri práci sedí. A možno ste už tiež začali pociťovať bolesti chrbta a krčnej chrbtice. Dlhodobé sedenie totiž ľudskému telu neprospieva a jeho varovné signály neradno podceňovať. V nasledujúcom článku vám poradíme, ako zapojiť do svojho bežného pracovného dňa v kancelárii jednoduché naťahovacie cviky, ktoré uľavia Vášmu telu a naštartujú Vašu myseľ.

Celý článok »
4 minúty čítania

Ako vybrať tlačiareň do kancelárie a nepopáliť sa?

12. 2. 2019

Uplynulo už takmer 580 rokov od chvíle, kedy Johannes Gutenberg priniesol ľudstvu svoj revolučný vynález, kníhtlač. Objav, ktorý nebývalým spôsobom zmenil doterajšie chápanie sveta, prispel k slobodnému šíreniu informácií a podieľal sa na všeobecnom rozvoji vzdelanosti. V súčasnosti plnia jednu z pôvodných funkcií kníhtlače tlačiarne. Pre firmy, štátne inštitúcie, obchody, malé i stredné podnikateľské subjekty sa spoľahlivé tlačiarne stali absolútnou nevyhnutnosťou. Tlač faktúr, dokumentov, objednávok, výplatných pások - to všetko musí správna kancelárska tlačiareň zvládnuť. A my vám poradíme, ako vybrať tú najlepšiu.

Celý článok »
1 minúta čítania

Aká je životnosť tonerov a cartridge

12. 12. 2018

Staré známe múdro hovorí, že nič netrvá večne. V podstate všetko, čo vidíte okolo seba, vrátane všetkých vecí, ktoré si obstaráte, má nějakú životnosť. Ako dlho vám vydrží taký toner nebo cartridge? To sme zhrnuli v nasledujúcom článku.

Celý článok »