Články

2 minúty čítania

Zabehnete kilometer rýchlejšie, než Vám naskočí počítač ?

19. 9. 2019

Všetci si kupujeme nový model osobného počítaču či notebooku s vierou, že nám bude slúžiť celý život. A keď už nie na celý život, tak aspoň na pár rokov. Lenže čas nehrá podľa našich pravidiel, a tak aj ten najvýkonnejší stroj raz prestane stíhať, spomalí a stane sa skôr brzdou než tahúňom.

Celý článok »
2 minúty čítania

Atramentová tlačiareň na tankový systém - koniec trápenia

16. 9. 2019

Predovšetkým v domácnostiach sú atramentové tlačiarne stále veľmi obľúbeným prístrojom na tlačenie dokumentov aj fotografií. Nie sú drahé, ľahko sa používajú a poskytujú kvalitné tlačenie. Lenže ceny originálnych atramentových náplní sú pomerne vysoké, čo značne predražuje prevádzku týchto užitočných zariadení. Riešením, ktoré užívateľom umožňuje výrazné zníženie nákladov na tlačenie, sú atramentové tlačiarne na tankový systém.

Celý článok »
2 minúty čítania

Tanková tlačiareň - zatočte s večným „smädom“

9. 9. 2019

Ako aj v iných prípadoch, tak aj pri kupovaní novej tlačiarne domov alebo do kancelárie ide hlavne o úspory. Laserové tlačiarne vynahrádzajú vyššiu kúpnu cenu nižšími prevádzkovými nákladmi, naopak atramentové sú síce cenovo výhodnejšie pri nákupe, zato ich prevádzka je vzhľadom k malým zásobníkom farby a astronomickým cenám náhradného atramentu dosť drahá. V roku 2010 ale do zavedeného súboja laser vs. atrament „hodila rukavice do ringu“ firma Epson, keď predstavila prvé tlačiarne na tankový systém.

Celý článok »
4 minúty čítania

Bezpečnosť na internete ½: Nastavenie prehliadača a ochrana súkromia online

6. 9. 2019

Internet spôsobil revolúciu v spôsobe, akým žijeme naše životy. Skrátil vzdialenosť, urýchlil komunikáciu, sprístupnil informácie. S internetom je to ako s ohňom - je to dobrý sluha, ale zlý pán. Ako s ním pracovať a nepopáliť sa? Prečítajte si nasledujúce tipy pre bezpečnosť pri práci s internetom.

Celý článok »
2 minúty čítania

Tipy pre Google kalendár- plánujte svoj život efektívne

3. 9. 2019

Kalendár. Vec potrebná pre plánovanie krátkodobých aj dlhodobých aktivít. Niekto sa spolieha na starý dobrý stolný kalendár, iný sa neobíde bez nástenného kalendára. Avšak doba a zvyky sa menia a s príchodom tabletov, inteligentných telefónov a iných mobilných zariadení je niekedy ťažké rozoznať, kto koho vlastne ovláda.

Celý článok »
3 minúty čítania

Príprava pred tlačou: Čo by ste mali vedieť, než odošlete súbor do tlače

3. 9. 2019

Tlač textových dokumentov je pre väčšinu používateľov počítačov a tlačiarní denná rutina. Na lámanie chleba spravidla príde v momente, kedy potrebujete vytlačiť vizitky, plagáty, bannery a ďalšie zložitejšie grafiky. Našťastie pre vás máme článok o príprave súboru pred tlačením - a je to celkom jedno, či pripravujete podklady k tlači svojpomocne, alebo máte po ruke grafika. Mať jasno v základných pojmoch a postupoch sa môžu hodiť vždy.

Celý článok »