Články

uvod 3 minúty čítania

Čo je objem tlače a ako podľa neho vybrať tlačiareň?

11. 3. 2020

Objem tlače je jedným z najdôležitejších parametrov, podľa ktorých by ste svoju novú tlačiareň mali vyberať. Ako sa líši doporučený objem a maximálny objem tlače? Čo sa stane, keď budete mesačné vyťaženie tlačiarne ignorovať a ako prepočítať počet listov podľa ich potlačenia? Všetko sa dozviete v článku.

Celý článok »
uvod 3 minúty čítania

6 tipov, ako pri tlačení znížiť dopad na životné prostredie

10. 3. 2020

Problémom mnohých firiem je tlačenie dokumentov bez rozmyslu. Výrok „čo je napísané, to je dané“ je v nás pevne zakorenený. Rada pracovníkov potrebuje mať dôležité doklady a spisy po ruke vo fyzickej podobe, nie iba vo forme jednotiek a núl na disku. Aj napriek tomu môžeme tlačiť tak, aby sme životné prostredie zaťažovali čo najmenej.

Celý článok »
uvod 3 minúty čítania

Ako vybrať správne filamenty pre svoju 3D tlačiareň?

8. 3. 2020

Rovnako ako bežné tlačiarne potrebujú atramentové náplne, potrebujú 3D tlačiarne plastové struny, z ktorých sa tlačia predmety rôznych rozmerov. Výber vhodného filamentu určí, ako bude výtlačok tepelne a mechanicky odolný, či je možné ho použiť ako namáhanú súčiastku alebo ako zložité ho bude vôbec vyrobiť. Prečítajte si, ako vybrať správne 3D struny.

Celý článok »
uvod 2 minúty čítania

6 tipov na kvalitné veľkoformátové tlačiarne pre tlačenie A3, A2 a A1

8. 3. 2020

Nie všetkým firmám a organizáciám stačia tlačiarne na klasickú „áštvroku“. Rada spoločností pracuje s veľkoformátovými tlačovými výstupmi: projektové kancelárie a konštrukčné spoločnosti tlačia technické výkresy, grafické štúdiá plagáty, kartografické nakladateľstvá mapy. V tomto článku vám prezradíme tipy na výkonné tlačiarne, ktoré si hravo poradia s formátmi A3 až A1.

Celý článok »
uvod 2 minúty čítania

Sprievodca 3D skenermi: aké sú ich výhody a nevýhody?

25. 1. 2020

Ešte pred niekoľkými rokmi technológia zo sci-fi knižiek, dnes bežná rutina. 3D skenovanie má svoje nezastupiteľné miesto v archeológii, lekárstve, ale tiež napríklad vo vývoji videohier alebo mapovaní terénu. V 3D skener už môžeme premeniť aj svoj inteligentný telefón. Viac sa dozviete v článku.

Celý článok »
uvod 3 minúty čítania

Nehoda s náplňou do tlačiarne: Ako dostať z oblečenia toner alebo atrament

18. 12. 2019

Pokiaľ ste niekedy vlastnoručne menili náplň v tlačiarni, podstúpili ste riziko postriekania odevu atramentom z cartridge, prípadne znečistenie tonerovým prachom. Keď sa vám podobná nehoda stane, je celkom jedno, či je na vine nešetrná manipulácia, alebo vada z výroby. Na prvom mieste býva väčšinou snaha zachrániť obľúbený kus šatníka. V nasledujúcom článku vám poradíme, ako šetrne odstrániť z oblečenia toner či atrament.

Celý článok »